16.7.08

aku yang bingung..


Sila bace tajuk di atas betul2.. aku yang bingung.. bukanlah aku yang bengong @ aku yang bongong.. agak lame aku xupdate blog ni mungkin sebabnye aku ni jenis suke simpan sndr cerita2 idup aku..tp xpe. aku nak cube gak update blog ni kurang2 seminggu sekali (: kalo rajin la kan..ni tgh pakse diri jadi rajin la ni..ngee...
Dalam 2bulan baru tamat pengajian diploma ni aku rase cukup bosan bile da kembali ke rumah jauh dari pandangan bandar ni..

Yelah, walaupun rumah ni mmg dekat dgn pelbagai kedai2 tp aku still xbiase lg duk sini..adush. Maybe dah 2tahun aku da pindah pulai perdana, skudai ni..tp disebabkan aku suke duk kl time2 cuti bebanding balik umah sendiri sebelum2 ni, aku rase cam baru la lagi aku melepakkan diri kt sini. Jiran yang aku kenal pon sebelah rumah je la..aku kenal diorang pon disebabkan aku ni agak rajin menanam & menyiram pokok bunge halaman rumah aku ni, so ade la timing aku leh terjumpe ngan bebual same mereka ni. Belakang rumah aku lak ade peguam sikh bermustautin..tu pun aku tau dari mulut mak aku jer..xpnah aku teserempak ngan tuan rumah tersebut sampai skang..hehe..xpe. xpenting kot. :p

Dulu aku rajin jogging..skang ni sekali sebulan pon malas. sian taman perumahan aku ni sbb aku da xlg melibatkan diri dgn aktiviti sihat ni besama diorang..yelah. boring jogging sensorang ni..Aku jarang nampak awek kt tmn perumahan aku ni..sbb tu la kot aku jd boring.. huhuhuhu. Skang ni ape yang aku bingungkan ni hari2 aku bleh bangun pagi2 seawal jam 6.30pg..

Dulu time kt utm punye la liat nak bangun pegi kelas.. kalau diberi score tuk aku pegi kelas selama 3thn kt utm tu, aku rase dalam 2800/3000 jela kot aku dtg. huhuhu
kalo aku da lmbat bngun, aku rilek lg kalau lecturer yang mengajar kelas tu jenis yang rilek.. kalau yang jenis strict yang mengajar, memang aku xpegi la. save minyak kete. (:

Ape yang aku bingungkan jugak skang ni aku masih teringatkan 'dia'..
Dia yang aku maksudkan ni bukanlah bekas2 kekasih aku..tp adalah junior tempat aku belajar dulu..aku pun xtau apa yang spesel sgt minah ni tp dia la punca kegagalan aku utk ade awek smpai skang..smpai hari ni aku da tolak ramai org disebabkan hati aku ni dah hilang kene culik ngan dia. Kalau hari ni aku ckp aku nak lupekan die, sok pagi aku bangun aku da lupe da ape yang aku ckp smalam.. Kenapa aku xbersame ngan die ek? Die tu da punye kekasih hati..even akulah kawan lelaki yang paling rapat ngan die (perasan sendiri) So dats y aku lebih rela menSinglekan diri aku dari menyakiti hati2 mane pempuan..selagi aku xjumpe dgn sindarela yang boleh buatkan aku lupekan budak tu, mungkin selama tu jugak la aku ni hidup sensorang.
Pagi2 lagi member baik aku, din dah msg aku suh cek result MUET yang aku amek bulan May lepas. Hm..aku cukup bengang time writing examination, bhg B yang buat karangan berdasarkan tajuk yang diberi tu..summary aku rase senang jela..tp time wat karangan 250words tu, aku jadi blank. Tinggal lagi 10min nak abeh xm barulah aku terkial-kial tulis benda yang bukan2. Maybe tula punca aku dapat Band4 pagi ni..

Alhamdulillah..Syukurlah dengan ape yang aku dpt ni..tp aku rase aku boleh dapatkan yg lagi bgus kalau writing aku tu aku bwat betul2.. Skang aku da boleh mohon amek degree pulak. Disebabkan kau la wahai en.muet aku xdapat nak sambung wat degree at the moment. Syarat kene ade muet.. So maybe December intake ni aku nak cube mendaftarkan diri menjadik pelajar UiTM Shah Alam..aku rindukan kuala lumpur..
Di sanalah aku belajar jadi orang sebetulnya.. Bukanlah bmaksud aku jd orang xbetul time kat JB ni..heheh.. Aku skang ni ade problem dgn kesihatan diri yang complicated serta banyak menyusahkan aku & aku tpakse banyak luangkan mase kat rumah berehat..kalo kua pon pg men futsal,kedai jer kot.. Sekian cerita pjg lebar dari aku pepagi ni..

me & myself (:

No comments: