30.8.08

she fly higher..


This morning is the day for my cute youngest sister, FatimatusZahra' to fly away to Edmonton,Alberta which is located in Canada. She go over there to seek her further studies in Engineering field (degree) at University Alberta. As a brother who'd the only youngest sister, for sure I'll get worry, plus she's only 19..


2,3 months before she's boarding, I'm keen to be a very good brother for her; try to give whatever she needs, whatever she wants, helped her in everything that I could possibly do..


And at airport today, I couldn't bear to cry, seeing her got away from the boarding level.. Before that I kissed her chick n forehead and I couldn't say a thing.. coz I know..I'll get crying sooner or later..sob sob. Hopefully she can adapt her new life over there soon and take a very good care... Your bro will always missing & praying for the best (:

28.8.08

such a lonely day..



tekan PLAY utk melayan (:
tekan PAUSE untuk bolayan ):

27.8.08

Untukmu, CT...

CT...
Pertama kali ku terlihat dirimu
Aku bagaikan lupa dunia
Aku alpa seketika
Aku jadi angau..

CT...
Apapun berlaku, aku sanggup lakukan
Apa saja keranamu
Biarkan aku berlapar dan dahaga
Keranamu ku sanggup lakukan apa saja..

CT...
Ketahuilah oleh mu bahawa aku pernah bertegang urat
Dengan sahabatku yang mempunyai niat untuk memiliki dirimu
Mereka kata aku tidak mampu memilikimu
Sakit matiku melihat mereka memegang badanmu
Sedangkan aku..
Aku hanya melihat sahaja.

CT...
Pernah sekali ku berjumpa bomoh untuk memikatmu
Tetapi apa yang aku dapat hanyalah hampa
Bomoh tu kata budak CT ni keras sikit, dia ada penjaganya
Aku kecewa..

CT...
Apabila ku kenang kembali, baru ku sedar bahawa..
Aku tidak mampu memilikimu
Aku sedar aku hanya pekerja kilang
Tetapi azamku tetap untuk memilikimu
Walaupun aku tunggu sehingga ke hari tua

CT...
Baru aku sedar bahawa penjagamu itu
Adalah salesman dan badan kerasmu adalah besi
CT... walaupun dunia kita berbeza
Percayalah, aku tetap akan meminangmu
Ooooohh.. Honda CT (:

26.8.08

mimpi ngeri may-ogos 2008


Teruk ke x jerawat kat atas tu?? Tu belum tunjuk full pic lagi..kat dahi pun ada. Tengok la lame2 kalo nak ilang selera sbulan..bleh puase ngan senang ye x? hehehe
tapi alhamdulillah la skang ni da ilang da itu bijik2.. hidup xpernah ade jerawat..sekali klua => pergh..!
dlm tempoh ni aku blaja byk perkara & kenela byk bersabar..
hahahahaha.. so pengajaran disini : hidup jgn stress2 k. Tangani stress !!!

21.8.08

20.08.2008

aku amat busy skang ni..hidup da kembali busy. bagus! penat & letey sgt2. tu lak y xbgus.. so ni la antara pitcha hari konvokesyen aku.. pitcha y lain byk kat mem2 yg aku xamek lg kt diorg & ade kt kdai photo belum nak dpt lg. pic ngan parents aku lak y xde kt sini.. akak aku dtg lambat ari tu.. mak, ayah aku da pg kat parking kereta nak pg bgambar studio sbb abg aku da tunggu sane.. so dpt bgamba ngan akak2,adik & sepupu aku jela. ni la once in our lifetime, hari y hepy buat aku (: tarikh time konvo tu da la 20082008. so smpai ke hari tue pon aku xkan lupe tarikh t'sebut.

p/s : aku masih MUDA la beb. muke aku ni baru baik pulih dr serangan jerawat (penyakit org muda) :p


muke xbleh blah..hehe. penat le.


aku diapit rapat oleh 2 org ustaz..songkok aku tertinggal kat kereta.. lupe nak bawak..da msuk dewan mmg xbleh kua da..


akak aku y sulung amek pic senget ni. sian bunge aku xnmpak full :p
aku rase aku la y makhluk tuhan y paling byk dpt bunge ari tu..hehehe (:


ni ha sepupu aku, Salihin..ke Salihem? Isk2..truk tul ingatan aku ni..
xpe2..still muda lg..leh perbaiki ag kelemahan ni.. ;p


kiri : Cha'oi, Kanan : Epul. Tengah : ko kan kenal?


bergambar ngan kluarga sepupu aku..pitcha full kluarga aku ade kt studio..

balik2 konvo abg aku terus belanja pizza hut. tu je la tmpat kitorang pg bile ade event2 ni..xkesa la..janji aku makan pree..ye x? hohohoho (:

17.8.08

Seven Questions for U


1. Can you fall in love more than once in your lifetime?

Yes I think so though I don't think it will ever be the same or otherwise she wouldn't love me... If it would be boring? I think it can start out appearing not to be possible - but it's just always reached in a different way so you cant recognize it.

2. Can you experience true love more than once?

Hopefully, it lasts your whole life, but if not... then I think yes, but there are so many shades of love.

3. Can you fall in love with someone who isn't in love with you?


Definitely. Look around at the walking wounded. ):

4. Is there only one person who is 'meant to be'?

No, but I believe there are people in your life whom you fit with in unexplainable ways that make them "right". But, this is not limited to one person.

Ultimately though the one whom is "meant to be" is the one you end up choosing to be the one....you stop looking for others, so in your mind/heart, they probably become the one meant to be.

Of course, they kinda need to feel the same way!

5. Are you ever too young or too old to be in love?


Never to old or too young, thanks goodness!

6. Does true love really last forever?

For me it will last forever. Cherish it but don't let it eat you alive..

7. What defines "falling in love"?

When you don't quite remember where you end and the other person begins anymore. Also when I'm in love with a girl, I basically stop looking at other women - they are of no interest to me; but friend (girl) will always be my friend. I still the same one. (:

busy bees

As expected, dis whole week I've been busy around wif convocation things. there's so much thing happened to think back then..also I've just started to find a permanent job & I'm try not to be so choosy. So sad that dec intake for UiTM SA do not offered the course that I wanna to take dis time..damn it. :p
I've juz attended the first interview for a technician job ever in my life. I think it's not too bad for my 1st time ever (:
but I got to attend the another one for a conformation..
also I hope there's another electrical job that are waiting for me..bcoz I'm not intended to work at a place that are too far away from my home sweet home. dis 20th August would be my happy day -> 41st UTM Convocation Ceremony.

p/s: dat pitcha was taken when I was in communication laboratory, playing with dipole antenna (:

10.8.08

Scorpio?

Adakah ini tentang diri saya?
Maceh kpd Maria sebab tlg menyediakan sy hasil kajian Dr.Fadzilah Khamsah ini (:

Sign Zodiac : Scorpio (November)



- banyak idea dalam kepala (idea apetah?)

- sukar untuk dimengerti atau difahami sikapnya (betul kot)

- berfikiran terkehadapan (sape nak berfikiran mundur?)

- berfikiran unik dan bijak (dunno)

- penuh dengan idea-idea baru dan luar biasa (sipi-sipi :p)

- pemikiran yang tajam (cam pedang)

- daya firasat yang sangat halus dan tinggi (dunno)

- bagus untuk jadi doktor dan kerjaya yang hampir menyamai (betul ke?)

- cermat dan teliti (mungkin)

- dorongan seks yang agak tinggi (shh..)

- personaliti yang dinamik (dunno)

- sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia (i think so)

- banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra (yup. dat's me!)

- berani, pemurah, setia dan banyak kesabaran (agree)

- terlalu degil dan keras hati (i think so)

- apabila hendak diusahakannya sampai berjaya (yup.mesti)

- tidak suka marah kecuali dikacau dan digugat (betul)

- mudah ambil berat tentang orang lain (hm..maybe)

- pandai muhasabah diri (dunno)

- cara berfikir lain daripada orang lain (hm..)

- otaknya sangat tajam (kalo tajam lame da bocor kepala sy :p)

- pandai mendorong diri sendiri (i think so)

- tidak hargai puji-pujian (depends)

- kuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi (hm..maybe)

- badan yang tough (ntah)

- kasih sayang dan disayangi sangat mendalam (shh..)

- romantik (ehem)

- yakin dengan hubungan kasih sayang (sometimes)

- suka duduk di rumah (argh! cam tau2 jer)

- sangat rajin berkemampuan yang tinggi (50:50)

- amanah, jujur dan setia dan pandai berahsia (smile..)

- tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi (i'm not perfect)

- bercita-cita tinggi (agak betul)

9.8.08

sewaktu dahulu..

aku ketika berumur kurang dari 2 tahun
zaman kecomelanku. yg belen2 tu adelah akak2,abangku & ibu tersayang (: carilah mane 1 aku??
ni pitcha time tadika..aku adelah selaku ketua kelas (:
aku berposing bersama dengan ibu angkatku, Mak Jah.
aku sayangkan dia (:
aku pon xtau ni besday aku ke besday mamat sbelah aku tu..
aku jugak xigt sape mamat tu??
pic ni diambil ketika aku berada di zoo negara Mesir..umur aku time ni 14thn kot? time tu aku ikot mak ayah aku yang ade kerja kene buat kat negara tersebut (:

sudut beremosi

anda manusia?
ya. akulah manusia (soalan ape ni??)
punya hidung,mata sama seperti yang diceritakan
makhluk yang diciptakan-Nya dengan sebaik-baik kejadian..
tapi punya kelemahan tersendiri
hidupnya tidak dapat lari dari qada' & qadar
lumrah kehidupan..
orang kita ibaratkannya sama seperti roda
putarannya tidak menentu
kekadang ada waktunya naik
tiba masanya dia akan turun
setiap diri kita akan merasa turun naik ini
dan tahun ini rodaku sedang ligat berputar turun
dan untuk waktu darurat ini
aku tak cukup kudrat untuk mengayuhnya naik semula
aku nak merungut
aku nak marah
tapi pada siapa?
memang benar
setiap yang datang ada sebabnya
tapi kesabaran manusia sememangnya terbatas
pernah aku bertanyakan diri..
adakah aku yang mengambil jalan ini?
ataupun aku 'ter' melaluinya?
entahla labu..
hidup yang tergantung tidak bertali
amat tidak seronok.
setelah berlalu hari-hari yang tak terhitung
apa jua pilihan aku banyak yang salah dari yang betul
banyak perkara sedih dari perkara yang gembira
dan perkara gembira itu tidak selalunya datang
dan terlalu cepat pula ia berlalu pergi..

8.8.08

lagu untukmu



sila tekan butang 'play' utk melayan (:
& sila tekan butang 'pause' utk bolayan :p

5.8.08

restless..

dr ari sabtu aku nak update blog ni, baru skang line tenet ni laju..
sampai aku pon da lupe pe yg aku nak type sgt hari tu
hari ni aku penat teramat. smalam pon penat. kelmarin pon penat kot??
huhuhu..bdn suda sakit sbb dlm 2 3 hari ni aku asik drving lebey dr 8jam sehari..
nasib pinggang aku ni dibuat dr tulang y kuat dan berkalsium tgi
kalo x lame da bengkok bebentuk seat tmpat kete tu..hope aku dpt rilekkan diri ari ni dgn aman.