14.4.09

Bangun pagi lagi

awal pagi lagi aku dah bangun
keluar pergi beli sarapan dengan
karipap sardin kegemaran aku.

then aku singgah kedai kejap
mahu membeli sayur sawi + keret (carrot)
newspaper dgn beberapa barang yang lain

kendian
aku pun mengatur langkah dgn konfiden
untuk mengambil brg-brg yang dikehendaki..

tatakala untuk mengambil barang yang terakhir
aku jadi terpinga-pinga
dan keadaan ini menyebabkan aku berulang alik
kejap ke depan kedai...
kejap ke peti ais kedai tu..

hampir 6,7 minit aku macam pak guard
yang sedang meronda-ronda di dlm kedai,
akak yang menjaga kaunter kedai tu
mula perasan & tengok aku semacam..
erk.

time tu punya la ramai pelanggan tgh nak bayar kat kaunter
dan aku tak mahu la tgk si kaunter girl tu
terus merenung jejaka tak tampan yang sedang bingung ni
lantas aku memintas barisan pembeli yg mahu membayar tu..
lalu aku bertanya :
"Akak, kat dalam peti ais tu, yang mana satu Sayur Sawi??"

haha.
endingnya lu org pikir la sendiri ok.

6 comments:

nesca said...

adoi la.... no comment even dah kasi comment hakhak

pije said...

ceh.
apa ni nuar?
hahah
sawi tu mcm carrot la.
tu pon tak tau. :p

Naz Nadhira said...

heheh.
kate selalu mkn sayur2an
ekekeke ;pp

Abir Abhar said...

hai2

^ MocHa_IcE ^ said...

Bro makn tau...xkan rupe xtau..hhehehe

Anuar Sha'ri said...

mmg slalu makan sayur..
cume time ni lupe jap..
biase la manusia adenya sifat lupe
kan kan ;p