27.8.09

Nak jimat?

" Nak Jimat?? Pergilah ke Carrefour ! "
ayat yang sering digunakan untuk iklan di TV pada bulan lepas..
tapi bulan ni dah x keluar dah iklan tu..

aku rasa aku tau kenapa..?

sebab hari ni aku pergi ke masjid kat area Kajang..
kebetulan time tu dah nak masuk waktu berbuka,
aku berbuka je lah kat masjid tu..
lagipun dah bertahun jagung aku x berbuka di masjid ni..

tup tup azan, aku berbuka dgn air teh susu, kurma & bubur lambuk..
semua tu mmg dah disediakan..
then g solat Maghrib..

X tau lak after solat tu
ada lagi juadah berbuka puasa kat balai tepi masjid tu..
nasi putih,ayam masak merah,sotong msk merah & sayur2an + ulam..
aku pun dgn selamba join la mereka2 makan bersama..
kalau x kenyang, pergi la buat turn utk 2nd round..
lauk pauk pun x terabih lg tuh..

so..kalau nak jimat, pergilah ke masjid, ok?
:D

26.8.09

Hari Jadi Mamat Bertopi

time ni ade minachi tlg snapkan pic


ini makanan halal yg telah ditelan dan dikeluarkan kembali

aku sudah agak berisi bukan? ;p

time ni budak bertopi sudah kene prank...
aku pun xreti mcm mana nak cerita balik sbb
post ni aku lambat nak edit.. lupe sudah.
anyway, happy besday utk Ahmad Amerul b. Mohamad Zazuli..
semoga tuhan perkenankan apa jua permintaan kau..
harap2 ko ade la berdoa utk aku jugak kan?
manalah tau makbul sekali..(:

Happy Fasting

It's been awhile I'm not into Blogging but after this I'll keep trying to use my Streamyx line wisely (to update this blog) other than spend it with playing Facebook or whatsoever.. you name it.

This is my 2nd Semester at UNITEN and I feel really comfortable with my study here (:
I'm staying outside now (outside UNITEN) and it's really help me a lot to improve my attitude to stay at Campus & studying while my schedule got a gap about 2,3 hours.

Agak nerd jugalah aku dis sem. Haha.

Still, It's not too late to wish u all Happy Fasting and Happy Breakfasting...

Do more good deeds & seek Allah's forgiveness while we're still breathing..

No need to ask WHY, rite? (: