27.8.09

Nak jimat?

" Nak Jimat?? Pergilah ke Carrefour ! "
ayat yang sering digunakan untuk iklan di TV pada bulan lepas..
tapi bulan ni dah x keluar dah iklan tu..

aku rasa aku tau kenapa..?

sebab hari ni aku pergi ke masjid kat area Kajang..
kebetulan time tu dah nak masuk waktu berbuka,
aku berbuka je lah kat masjid tu..
lagipun dah bertahun jagung aku x berbuka di masjid ni..

tup tup azan, aku berbuka dgn air teh susu, kurma & bubur lambuk..
semua tu mmg dah disediakan..
then g solat Maghrib..

X tau lak after solat tu
ada lagi juadah berbuka puasa kat balai tepi masjid tu..
nasi putih,ayam masak merah,sotong msk merah & sayur2an + ulam..
aku pun dgn selamba join la mereka2 makan bersama..
kalau x kenyang, pergi la buat turn utk 2nd round..
lauk pauk pun x terabih lg tuh..

so..kalau nak jimat, pergilah ke masjid, ok?
:D

No comments: