19.8.10

well..enough said.

they say past is past, we need to move on to see the future..
but how can me move on when our past
is the only thing that we ever wanted in the future?

26.2.10

oi update la oi? 2010 da ni!!

hahahaha..
aku mmg xsuke thn 2010 ni..
zaman kejatuhan aku... (bunyik nak cam best jek)
byk betul kesusahan y aku kene hadapi..
bentuk kesusahan tu byk bentuknya..
ade bujur, melintang melilau, melintah patah & bulat doraemon

tp nak buek cemano eh.. keno la eden ngadap jugok..
tahun paling menguji iman & kesabaran aku..
aku suke dengar kata2 hikmat berbunyik :

'Allah tu akan datangkan kita dengan dugaan2 besar dahulu.. dan siapa tahu kita akan didatangkan dgn kejayaan besar suatu hari kelak..'

so apo laie?
jom amin ramai2..
amin................ :D

p/s : esok g ukm serdang ade join tournament futsal Ipta/Ipts.. agak2 bleh smpai 2nd round ke x? zzZZ

6.9.09

Pasangan Bahagia

Sila tekan link page di bawah :

Rahsia Suami Isteri

sesuaikan alasan mereka?

2.9.09

Mari membaca.

hm..per nak buat ni ek?

ha..nak bace buku lah...!

hm...alip tendang wau...

hm........................zzzZZZzZ

entry ini dibuat ketika aku sedang membaca note2 utk kuiz esok pagi.

27.8.09

Nak jimat?

" Nak Jimat?? Pergilah ke Carrefour ! "
ayat yang sering digunakan untuk iklan di TV pada bulan lepas..
tapi bulan ni dah x keluar dah iklan tu..

aku rasa aku tau kenapa..?

sebab hari ni aku pergi ke masjid kat area Kajang..
kebetulan time tu dah nak masuk waktu berbuka,
aku berbuka je lah kat masjid tu..
lagipun dah bertahun jagung aku x berbuka di masjid ni..

tup tup azan, aku berbuka dgn air teh susu, kurma & bubur lambuk..
semua tu mmg dah disediakan..
then g solat Maghrib..

X tau lak after solat tu
ada lagi juadah berbuka puasa kat balai tepi masjid tu..
nasi putih,ayam masak merah,sotong msk merah & sayur2an + ulam..
aku pun dgn selamba join la mereka2 makan bersama..
kalau x kenyang, pergi la buat turn utk 2nd round..
lauk pauk pun x terabih lg tuh..

so..kalau nak jimat, pergilah ke masjid, ok?
:D