25.12.08

this is for you...

be happy..
and I'll be happy for u too..
there's still a lot of nice guy out there..
and I'm just not good enough to fill in..
not good enough.

reason for living..

I'm rili happy to have u all in my life..
I appreciated every seconds of time that I spent with you..
thanks for makes me smile all day long..






19.12.08

hati ingin berbicara..


aku bersyukur sebab aku berada di Uniten ni..
banyak perkara baru y aku belajar & akan dpt dr tempat ni
even dis time bukanlah 1st time aku merasa hidup di campus,
tapi aku dapat rasakan kelainan dia...
sgt2 berbeza. Insyaallah aku akan cuba y terbaik
utk diri aku & aku punya target tersendiri utk masa depan aku..

aku punya ramai kawan y baru & they're very nice to me (:
about girls?? hahaha. I still stay away from love things, lol.
there's a part of me that I'm still not sure..
I'd love too to have one but I still need someone that can impress me
even it takes time but it'll worth for sure
if she could do that, then the next chapter of me will begun (:
but for a mean time, it's still a bad dream for me, as far I can tell.
love is an unsure things for me. friends can be forever aite? (:

6.12.08

pilihan aku?

.makanan.
- tidak masam & pahit
- cukup gula & garam
- tidak berlemak ttp biarlah lemak berkrim
- kuah tidak cair cam cecair air y berair
- cukup utk 2 set makanan bagi seorg remaja wanita
- bukanlah mee kuning y digoreng menjadi warna kuning jugak

.minuman.
- colour y membuka selera
- tidak manis. cukup2 rasa sudeh
- kopi y sepoi2 bayu pahitnya
- prefer air buah-buahan cawan besau
- mestilah air y boleh diminum utk terus hidup

.buku.
- reader's digest (baru nak start suka baca)
- novel? selama aku hidup, cuma 1 novel je y pnah aku habis baca (:
- komik? one piece, conan & sinchan. doraemon pon aku layan kan
- archie, betty & veronica digest magazine
- buku y boleh buat aku tergelak kurang sopan

.movie.
- prison break, smallville & heroes
- harry potter (so much!!)
- the lord of the rings
- 30 days of night
- the phone
- ade lg la.. xlarat nk type
- new movie? on next update k

.girl.
- matang (wajib) & likes to argue wif me ;p
- talkative than i..but not olways la
- much feminin..i love it.
- fashionable sumtimes..
- could choose the right clothes for me..
- sporty & sporting
- waktu susah bersama & kompem waktu senang akan bersama
- faham2 bile timing poket aku gawat
- randomise..

cuti 3 hari

I'm home already..today is day dimane kad atm aku kene telan dek mesin..
sakit ati betul..got to wait until next tuesday lak dah baru leh wat kad baru..
so till dat time aku kopak la kejap........baru igt nak beli baju baru..gegege.
ari ni aku touch-up skit kete kancil aku..pasang door visor Mira ori..cun beb!
buang duit je keje aku ni gaknye..huhuh..

2 3 hari ni aku rase sunyi sgt2..even surrounding aku ade byk makhluk tuhan,
xkisah la yang paling seksi @ x, tp aku terase y aku kehilangan seseorang..
and dis year sorang demi sorang pergi hilangkan diri...
aku rase cam tersepit kat pintu automatik pusat membeli belah dah skang ni..
sensor pintu 2 rosak gaknye.. & aku xcukup ilmu lagi utk merepair beliau..

30.11.08

busy busy.

Minggu lepas aku pergi ambil kursus laman web kat Temerloh, Pahang & Minggu ni lak aku dengan rasminya menjadi student UNITEN (University Tenaga Nasional); student Bachelor of Electrical & Electronic (EE). Di sebabkan terlalu bz, aku nak update picture2 lain hari la.. penat. chalow bete. (:

I wish I could..

I wish I could answer you right now
there's certain questions that exists but cannot be answered
there's so much pain that I must carry over my shoulder
also the wounds that has a long journey to be recovered
however I'm still standing because I am a man
a man that couldn't let you slipped into my situation
This time I mean it
I do need you as my friend
and of course we will meet each other someday
but I can't promise you what would it gonna be..?
and If you can't take it no more, I got no reason to stop you..
If you go away, maybe I'll regret for it or later..
when it comes about feeling, I knew I'd lost it somewhere
hopefully there's a right time for me to find it back..

5.11.08

at last..








lame da aku ngidam jam ni (:

31.10.08

mood - senyum kekambing (:


aku dah jadi pemalas da nak menaip lately ni.. sebuk keje shift malam kot..penat beb. bulan depan aku masuk pagi balik..camni la keje technician.aku rasa keje aku ni just random je la..even gaji just ok, tp aku enjoy.. lagipun aku kerja kt situ just nak tambah pengalaman & just temporary... plus, aku appreciate a lot kat bos aku & adik dia yg telah byk bg tunjuk ajar kat aku ttg pekerjaan aku ni.. pada aku semuanya amat berguna... thanks bebeh (:

28.10.08

epy besday (:




epy birthday utk budak comey di atas..
hope happy2 olways... (:
sehat2 selaluw..
tdo ckup selaluw..
xm jwp leklok nant (:

14.10.08

long time ago..


even though we're not meant to be together (& it's all because of u) but still I want to wish u Happy Birthday.. no hard feeling for u, liar.

10.10.08

Hari ini hari raya ! (:













kalo korang perhatikan betul2 waktu picture2 ni di ambil,
korang mesti ade rase nak bertanya :
"diorang ni datang beraya ke, datang bersahur????"
heheheh.. ni lah tetamu raya y paling lewat pernah hadir kat umah aku
-> memember aku y ampes! hohoho. xkesa la. janji korang da dtg beraya (:

7.10.08

Tak Bisa Memiliki



lagu y aku wajib lyn tiap2 hari.
by samsons (:

4.10.08

Tagged by Sabrina



Rules: 1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Starting time : 22.11

Name : Anuar Sha'ri
Sisters : Balkis, Wardah, Fatima
Brothers : Helmi
Shoe size : 7.5 @ 8
Height : 171cm
Where do you live : Skudai/Johor Bahru

Have you ever
Been on a plane : yes.
Swam in the ocean : yup.
Fallen asleep at school : sometimes (:
Fell off your chair : yeah. enjoy aper.
Sat by the phone all night waiting for someone to call : long time ago.
Saved e-mails : yup.

What is your room like : classic
What's right beside you : my phone & laptop
What is the last thing you ate : soto nasi...yummy

Ever had
Chicken pox : never & please stay 'never'.
Sore throat : seldom.
Stitches : yup. I'm normal human.
Broken nose : close one.

Do you Believe in love at first sight : I experienced somehow.
Like picnics: relaxing is the best (:
You danced with : avril lavigne (:
Last made you smile : movie that i watched.
You last yelled at : don't remember.

Today did you
Talk to someone you like : family
Kissed anyone : none.
Get sick : just my heart.
Talk to an ex : nope. not interested.
Miss someone : maybe yes.

Who do you really hate:
-a dog who'd cased me before
-those who hate me
-anyone dat i hate


Random
Is there a person who is on your mind now : hm..yup.
Do you like your hand-writing : of course!
Are your toe nails painted : gile pe? NEVER!
Whose bed other than yours would you rather sleep in : just my bed.
What color shirt are you wearing now : dark green color.
Are you a friendly person : yes i am =)
Do you have any pets : just 6 cats (:
Do you sleep with the TV on : seldom..
What are you doing right now : answering this question & listening to music (:
Can you handle the truth : truth is out of here, chico.
Are you closer to your mother or father : my mother
Do you eat healthy : as long as I'm healthy, I'll take it as a Yes.
Do you still have pictures of you & your ex : agaknye la.
If you're having a bad day, who are you most likely to go to : just sit & listen to the music
Are you loud or quiet most of the time : both but its depends on situation
Are you confident : I'm trying.

5 things I was doing 10 years ago:
-skip school & went to CC -> playing counterstrike (:
-go to school at 8.45am on Monday -> sometimes la. xbest la assembly.
-berjalan kaki pergi-balik sekolah agama selama 7thn
-addicted with mirc32 & coding script.
-suke main guli (:

5 things I would do if I were a billionaire:
-buy houses and cars.
-have my own restaurant on each nation.
-travel around the world
-build some mosques.
-donate some of my money.

5 of my bad habits:
-like to keep people waiting.
-i eat chocolate too much
-sleep more than 6hours per day =p
-alwayz late to class
-impatient thdap benda y berulang.

5 places I am living in
-malaysia
-setapak
-johor bahru
-skudai
-kuala lumpur

5 people I tag
-sheerna
-nadyra
-syai
-sha
-maria

Baju raya, Rambut raya (:





- best ke amek pic depan2 cermin?? aku bukan terpengaruh, cume cuba cubaan saja ni. hahaha :p

3.10.08

3 syawal

aku nak buat post dari 1 Syawal tp disebabkan xde line tenet, aku pg la ke cc hari ni..
raya tahun ni cemane ek? aku rase same je ke'random'annye.. awal pagi 1 Syawal aku dah nak gerak g mesjid yg biasa aku pergi -> masjid sultan abu bakar ; tapi ade problem lak dengan kereta.. sampai2 je lepas stgh jam perjalan, pak imam da baca kutbah..
aiseh ! aku dtg jauh2 dpt denga kutbah je pepagi raya.. ilang da mood aku.
then jumpe member2. igt nak gerak di beraya umah memember after dat, tp mak aku call suh balik umah nak anta makanan kat umah org.. kereta byk tp kereta y aku pakai tu jela y ok. ++ bengang aku di pagi raya ni. xsempat la aku g braya kt umah mem pagi tuh..

nasib la da 3hari beraya ni, poket aku asik masuk dgn duit even aku xpg beraya..
ilang la skit moody2 aku ni.. (: ni skang aku lepak kt cc jap lpas penat survey kt kedai2 enset td.. keypad k810i aku da bwat hal.. sblum2 ni mmg aku xreti nak jage nset aku ni.. kejap2 terlempar.. kalo jatuh pon aku wat derk jer.. hehehe
sejak idop single ni, aku xbape amek port tentang nset aku ni. yelah. aku xde hati nak maen msg sgt.. penyakit aku ni lame da melarat..

hari ni aku beli headphone baru tuk nset.. (utk mengambil hati nset aku ni balik)
hehehe. aku lame da abaikan die. pas da tukar keyboard keypad ni, aku jage la ko ngan baik2 k. dgn itu aku pon xperlula berabih duit tuk merepair ko lg di lain waktu, kan? (: aku keje kurang lg 2 bulan je ni.. then aku nak smbung bwat degree.. actually aku ade mohon kt utm gak, tp aku rase kalau dpt pon bukan kos letrik, coz Dec intake ni xbyk course y die open.. so myb aku da ade la kt Uniten 24th Nov nant.. amek bachelor E&E.. aku kene la bwat revision balik psl letrik sbulan dua ni sbb byk da y aku udah lupe.. maklom la makin hari makin meningkat umur kita :p

raya ni perot aku sentiase bulat. hahaha. aku makan je slagi boley. nant nxt week la kot nak try bwat pose 6 (: aku igt nak letak picture baju raye aku, tp pendrive xbwk lak.. tu pun da menunjukkan sindrom matang semakin meningkat.. hehehehe
aku harap da masuk Uniten nanti, aku dpt la lupekan apa yang da berlalu utk beberapa bulan ni.. aku perlukan surrounding y baru. belajar selagi boleh kan (: sekian.

24.9.08

Ramadhan

Just a few days to go..
and we're going to celebrate aidilfitri after that
hopefully I'll be forgiven by Allah
for all sins that I've done b4
and I'll be missing u, RAMADHAN ):

18.9.08

Sabar ?????



tahap kesabaran aku da sampai limit...
aku cukup bengang dgn ape yg da tjadik kat aku tahun ni?
dari sikit xbaik makin jadi byk xbaik
nak buat baik, jadik perkara xbaik jugak
kejap je jumpe benda baik
yang benda xbaik jumpe aje selalu
&%^&%!!

12.9.08

mood - relaxed



alhamdulillah.. problem aku suda setel.. (:
biase la..org muda kan penuh dgn prob..haha
boleh la aku joget2 cm menatang kt atas tu.. ;p
azam hari ni : nak smayang terawih full hari ni
insyaallah (:

10.9.08

history

saya jujur dgn kamu..

tentang siapa diri saya yg sebenarnya..

dan inilah antara benda yg paling jujur

yang pernah saya ucapkan..

but why don't you trust me??

4.9.08

kerja


1st day masuk kerja.
penat? biasa la tu at the beginning.. (:
lapar? isk3. puasa tu wajib utk saya tunaikan.
ngantok?
ada tertido kat dlm kereta lak time ambil brg kt luar. hohoho.
keje apekah? full time temporary computer technician.
best ke? environment mmg agak best jugak but there's a lot of broken cpu & laptop dtg pd hari aku masuk kerja today. ramai tul makhlok yg pandai menjahanamkan pc nowadays. tahniah buat mereka.
susah? agak mencabar sbb benda ni kan technical things..
wages? lower skit dr gaji CEO jer..hehe

en.ajis(kuasa veto),abg apis(bos),abg amin(experienced tech.),kak gee(secretary),ayin(same pangkat) & budak2 praktikal : eby,ummi,intan,wani - orang2 sekeliling di tempat kerja ku (:

2.9.08

kenal vs tak kenal ?

Bagi mereka yang sudah mengenali aku akan cukup faham yang aku ni..

-> suka berlengah-lengah untuk berbuat sesuatu (rilek xbertempat)
-> hati yang mudah tersentuh
-> tidak suka membuat sesuatu kerja terburu-buru
-> tidak suka menyibuk tentang hal org lain
-> tidak suka melakukan perkara yang tidak dirancang terlebih dahulu
-> jarang bergaul dengan sesuatu kelompok @ berpuak-puak
-> banyak waktunya suka menyendiri & tidak suka diganggu
-> suka melakukan kerja bersendirian
-> tidur lambat di waktu malam
-> susah untuk menepati masa & hanya menepati masa pd perkara yang terlalu penting
-> suka berterus-terang apabila tidak berpuas hati
-> suka bergurau secara sinis dan perlahan
-> suka bercakap beralas & berkias-kias
-> ada waktunya menjadi pendiam & peramah secara tiba2
-> tidak suka bercakap & tetapi apabila berckp, susah nak berhenti
-> suka berkawan & ketawa (:

Bagi mereka yang belum mengenali aku akan menganggap aku ni..

-> agak serius orgnya
-> pendiam
-> sombong?

ape2 je la..

p/s: pitcha di atas -> muke kekenyangan sewaktu bersahur td :p

Happy Fasting (:

“Barangsiapa yang BERPUASA dengan PENUH IMAN dan BERAZAM BERSUNGGUH-SUNGGUH, Allah mengampunkan dosa-dosanya yang lalu dan barangsiapa yang BERSOLAT pada malam bulan Ramadhan dengan PENUH IMAN dan BERAZAM BERSUNGGUH-SUNGGUH, Allah mengampunkan dosa-dosanya yang lalu”
(Hadith Sahih: Riwayat Muslim, No: 760)

30.8.08

she fly higher..


This morning is the day for my cute youngest sister, FatimatusZahra' to fly away to Edmonton,Alberta which is located in Canada. She go over there to seek her further studies in Engineering field (degree) at University Alberta. As a brother who'd the only youngest sister, for sure I'll get worry, plus she's only 19..


2,3 months before she's boarding, I'm keen to be a very good brother for her; try to give whatever she needs, whatever she wants, helped her in everything that I could possibly do..


And at airport today, I couldn't bear to cry, seeing her got away from the boarding level.. Before that I kissed her chick n forehead and I couldn't say a thing.. coz I know..I'll get crying sooner or later..sob sob. Hopefully she can adapt her new life over there soon and take a very good care... Your bro will always missing & praying for the best (:

28.8.08

such a lonely day..



tekan PLAY utk melayan (:
tekan PAUSE untuk bolayan ):

27.8.08

Untukmu, CT...

CT...
Pertama kali ku terlihat dirimu
Aku bagaikan lupa dunia
Aku alpa seketika
Aku jadi angau..

CT...
Apapun berlaku, aku sanggup lakukan
Apa saja keranamu
Biarkan aku berlapar dan dahaga
Keranamu ku sanggup lakukan apa saja..

CT...
Ketahuilah oleh mu bahawa aku pernah bertegang urat
Dengan sahabatku yang mempunyai niat untuk memiliki dirimu
Mereka kata aku tidak mampu memilikimu
Sakit matiku melihat mereka memegang badanmu
Sedangkan aku..
Aku hanya melihat sahaja.

CT...
Pernah sekali ku berjumpa bomoh untuk memikatmu
Tetapi apa yang aku dapat hanyalah hampa
Bomoh tu kata budak CT ni keras sikit, dia ada penjaganya
Aku kecewa..

CT...
Apabila ku kenang kembali, baru ku sedar bahawa..
Aku tidak mampu memilikimu
Aku sedar aku hanya pekerja kilang
Tetapi azamku tetap untuk memilikimu
Walaupun aku tunggu sehingga ke hari tua

CT...
Baru aku sedar bahawa penjagamu itu
Adalah salesman dan badan kerasmu adalah besi
CT... walaupun dunia kita berbeza
Percayalah, aku tetap akan meminangmu
Ooooohh.. Honda CT (:

26.8.08

mimpi ngeri may-ogos 2008


Teruk ke x jerawat kat atas tu?? Tu belum tunjuk full pic lagi..kat dahi pun ada. Tengok la lame2 kalo nak ilang selera sbulan..bleh puase ngan senang ye x? hehehe
tapi alhamdulillah la skang ni da ilang da itu bijik2.. hidup xpernah ade jerawat..sekali klua => pergh..!
dlm tempoh ni aku blaja byk perkara & kenela byk bersabar..
hahahahaha.. so pengajaran disini : hidup jgn stress2 k. Tangani stress !!!

21.8.08

20.08.2008

aku amat busy skang ni..hidup da kembali busy. bagus! penat & letey sgt2. tu lak y xbgus.. so ni la antara pitcha hari konvokesyen aku.. pitcha y lain byk kat mem2 yg aku xamek lg kt diorg & ade kt kdai photo belum nak dpt lg. pic ngan parents aku lak y xde kt sini.. akak aku dtg lambat ari tu.. mak, ayah aku da pg kat parking kereta nak pg bgambar studio sbb abg aku da tunggu sane.. so dpt bgamba ngan akak2,adik & sepupu aku jela. ni la once in our lifetime, hari y hepy buat aku (: tarikh time konvo tu da la 20082008. so smpai ke hari tue pon aku xkan lupe tarikh t'sebut.

p/s : aku masih MUDA la beb. muke aku ni baru baik pulih dr serangan jerawat (penyakit org muda) :p


muke xbleh blah..hehe. penat le.


aku diapit rapat oleh 2 org ustaz..songkok aku tertinggal kat kereta.. lupe nak bawak..da msuk dewan mmg xbleh kua da..


akak aku y sulung amek pic senget ni. sian bunge aku xnmpak full :p
aku rase aku la y makhluk tuhan y paling byk dpt bunge ari tu..hehehe (:


ni ha sepupu aku, Salihin..ke Salihem? Isk2..truk tul ingatan aku ni..
xpe2..still muda lg..leh perbaiki ag kelemahan ni.. ;p


kiri : Cha'oi, Kanan : Epul. Tengah : ko kan kenal?


bergambar ngan kluarga sepupu aku..pitcha full kluarga aku ade kt studio..

balik2 konvo abg aku terus belanja pizza hut. tu je la tmpat kitorang pg bile ade event2 ni..xkesa la..janji aku makan pree..ye x? hohohoho (:

17.8.08

Seven Questions for U


1. Can you fall in love more than once in your lifetime?

Yes I think so though I don't think it will ever be the same or otherwise she wouldn't love me... If it would be boring? I think it can start out appearing not to be possible - but it's just always reached in a different way so you cant recognize it.

2. Can you experience true love more than once?

Hopefully, it lasts your whole life, but if not... then I think yes, but there are so many shades of love.

3. Can you fall in love with someone who isn't in love with you?


Definitely. Look around at the walking wounded. ):

4. Is there only one person who is 'meant to be'?

No, but I believe there are people in your life whom you fit with in unexplainable ways that make them "right". But, this is not limited to one person.

Ultimately though the one whom is "meant to be" is the one you end up choosing to be the one....you stop looking for others, so in your mind/heart, they probably become the one meant to be.

Of course, they kinda need to feel the same way!

5. Are you ever too young or too old to be in love?


Never to old or too young, thanks goodness!

6. Does true love really last forever?

For me it will last forever. Cherish it but don't let it eat you alive..

7. What defines "falling in love"?

When you don't quite remember where you end and the other person begins anymore. Also when I'm in love with a girl, I basically stop looking at other women - they are of no interest to me; but friend (girl) will always be my friend. I still the same one. (:

busy bees

As expected, dis whole week I've been busy around wif convocation things. there's so much thing happened to think back then..also I've just started to find a permanent job & I'm try not to be so choosy. So sad that dec intake for UiTM SA do not offered the course that I wanna to take dis time..damn it. :p
I've juz attended the first interview for a technician job ever in my life. I think it's not too bad for my 1st time ever (:
but I got to attend the another one for a conformation..
also I hope there's another electrical job that are waiting for me..bcoz I'm not intended to work at a place that are too far away from my home sweet home. dis 20th August would be my happy day -> 41st UTM Convocation Ceremony.

p/s: dat pitcha was taken when I was in communication laboratory, playing with dipole antenna (:

10.8.08

Scorpio?

Adakah ini tentang diri saya?
Maceh kpd Maria sebab tlg menyediakan sy hasil kajian Dr.Fadzilah Khamsah ini (:

Sign Zodiac : Scorpio (November)



- banyak idea dalam kepala (idea apetah?)

- sukar untuk dimengerti atau difahami sikapnya (betul kot)

- berfikiran terkehadapan (sape nak berfikiran mundur?)

- berfikiran unik dan bijak (dunno)

- penuh dengan idea-idea baru dan luar biasa (sipi-sipi :p)

- pemikiran yang tajam (cam pedang)

- daya firasat yang sangat halus dan tinggi (dunno)

- bagus untuk jadi doktor dan kerjaya yang hampir menyamai (betul ke?)

- cermat dan teliti (mungkin)

- dorongan seks yang agak tinggi (shh..)

- personaliti yang dinamik (dunno)

- sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia (i think so)

- banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra (yup. dat's me!)

- berani, pemurah, setia dan banyak kesabaran (agree)

- terlalu degil dan keras hati (i think so)

- apabila hendak diusahakannya sampai berjaya (yup.mesti)

- tidak suka marah kecuali dikacau dan digugat (betul)

- mudah ambil berat tentang orang lain (hm..maybe)

- pandai muhasabah diri (dunno)

- cara berfikir lain daripada orang lain (hm..)

- otaknya sangat tajam (kalo tajam lame da bocor kepala sy :p)

- pandai mendorong diri sendiri (i think so)

- tidak hargai puji-pujian (depends)

- kuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi (hm..maybe)

- badan yang tough (ntah)

- kasih sayang dan disayangi sangat mendalam (shh..)

- romantik (ehem)

- yakin dengan hubungan kasih sayang (sometimes)

- suka duduk di rumah (argh! cam tau2 jer)

- sangat rajin berkemampuan yang tinggi (50:50)

- amanah, jujur dan setia dan pandai berahsia (smile..)

- tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi (i'm not perfect)

- bercita-cita tinggi (agak betul)

9.8.08

sewaktu dahulu..

aku ketika berumur kurang dari 2 tahun
zaman kecomelanku. yg belen2 tu adelah akak2,abangku & ibu tersayang (: carilah mane 1 aku??
ni pitcha time tadika..aku adelah selaku ketua kelas (:
aku berposing bersama dengan ibu angkatku, Mak Jah.
aku sayangkan dia (:
aku pon xtau ni besday aku ke besday mamat sbelah aku tu..
aku jugak xigt sape mamat tu??
pic ni diambil ketika aku berada di zoo negara Mesir..umur aku time ni 14thn kot? time tu aku ikot mak ayah aku yang ade kerja kene buat kat negara tersebut (: