28.7.08

aku pening?

Next month maybe aku jadik sgt bz sbb aku kene dtg konvokesyen diploma aku, plus kene dtg jugak ke konvokesyen adik aku kt putrajaya nant..
tp benda ni xde la memeningkan aku sgt walaupon aku ade gak terpikir malas nak g konvo atas sbb y xmunasabah @ xmunasarawak. konvo ni once in a life time kan..so aku rase aku kene la pergi..apela aku ni kan. hohoho.
Benda lain yg majornye mmbuatkan aku pening adelah satu benda yg datang secara mendadak ni..benda yang datang & cube aku terima. Walaupun benda tu dtg ikhlas tp aku xbape nak nampak kesungguhan benda tu dtg. So susah tuk aku terima.. Pelik je ayat2 aku ni kan.. Aku je paham xpela.. Kekadang tu ade rase happy tp memeningkan.. ayo.tatawu.

22.7.08

Sahabat..


Sahabat...mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat...ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat...aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Lagu : Sahabat by Aizat AF5

p/s: aku mmg suke lagu2 slow camnih..layan woo..lagu ni buatkan aku ingat kat zaman skool aku..mari nyanyi same2~ (:

19.7.08

How to attract -> Men

What kind of men you want to attract? It might seem easy but you should have that in mind when trying to find a men to spend time with.
To attract men : You need to know what kind of man you want to attract and then dress in a way you are most likely to attract that kind of person. And You should also go to locations where you are likely to meet that kind of man. By the way, You should all do Your best to be good people and once You are a good person You will find a good man if that's what you want.
Or you can learn to love a new man for whoever he is (as long as you're both happy).
When looking for someone or waiting for someone to approach you (you can approach men too), you should know where to go.
Compatibility is essential so you'll need to go to a place where the type of men you're looking for hang out. Example: If you're looking for a muscular man go to a gym. Looking for a intelligent man go to a book store or other places where you can find someone who is interested in the same things you like doing.

Attracting sane men
In this section I will go into the ways you attract good men because good men are safer to be around even though most woman are usually subconsciously attracted to bad boys. It's natural to be attracted to bad boys but it's not really the safest relationship to be in. To start off, don't wear to much make-up because it makes you look fake or misleading. Too much make-up may give you a clown appearance plus its not healthy for your skin and bad health is not attractive. Being natural is the healthiest thing to do and good health is attractive. Wearing make-up will eventually make you feel unattractive when you don't have it on (in the same way that some people don't feel lucky when they are not carrying their lucky charm). Make-up is only a decoration not a necessity. Anyway, You should be honest with men because lying usually leads to anger and inner frustrations which can erupt later in the relationship. Don't set relationship on lies since that will only make lies a part of the relationship and that's never good. Honesty is essential when it comes to setting a trust level between 2 people.

About white lies - At times "white" lies are okay but only when used as self-defense or protection from possible violence or psychos. When a lie is told in self-defense it is not a lie it's self-defense. Real lies are always wrong but self defense 'lies' are not lies.

About "Good Looks"
Most good men understand that looks are not important when it comes to relationships but most men consider "good looks" important since they don't know any better or because they want to show someone off, they want to feel special or just to have a social advantage. On the other hand, men who want to be with someone "just for looks" are likely to treat women like trophies or property. Looks do matter to a certain degree (you can tell if someone is healthy or how they want to come across with what they wear and the truth is ... people who Look better are likely to make more money). But if you care about someone, looks really aren't that important. remember, when superficiality reaches the point that everything comes after "Looks" there is serious mental problems or obsession. Just because someone doesn't look like someone on American TV or movies doesn't mean that they are not human and avoiding people who aren't really cute is just non sense because they can be truly loving and make you happy in a way that no one else can (no matter how they look). By the way, many different cultures, countries and societies have different opinions as to what is beautiful or attractive. Its all about society sometimes.

Remember,
Don't focus on physical appearance, you can meet a wonderful new friend or loved one who doesn't look like most people on TV and don't go by what others think. You can find true happiness with anyone if you really try. bragging to friends isn't as fulfilling as being in true love.

How to show attraction
As for making others feel that you're attracted to them, Its always a good idea to be affectionate but not obsessive. Affection is always a good thing unless it turns into possessiveness. Being overly affectionate can be intimidating if you've just met someone of course. Gentle flirting is also a good way to attract a decent man. Try to tell men what you want but be careful not to divulge too much information to a potential manipulator or someone who may only want to use you and use the information you tell them to "get to you". Oh, this is important...feel free to approach men if you want to increase your odds of finding a nice man. Most aggressive perverts have the art of approaching women and manipulating them figured out. Sometimes its nice and different to be approached by some sweet lady who isn't too aggressive. Sure, men will be men but they don't Always have to chase women. Its just not civilized now in days. Well, life can be interesting when people do something a little different and surprising.

(source:worldwide)

17.7.08

bangun pagi gosok gigi

Aku bangun lagi pagi ni.. walaupun tido cam tido ayam kampung je pukul 4pagi td.. Pastu bangun kul 645 pagi.. Ajaib bin peliknye mate aku rilek lagi..xngantok. Maybe sbab aku asik duk tergelak sensorang dengar celoteh si fafau ngan faizal hotfm ni pepagi.. Aku suke dengar tang panggilan hangit tuh..huhuhu.. Boring2 pagi gini la.. kalo xdengar radio, aku g men chess online..Nak jogging skang bukan musim tuk aku tuh. Kang bile da ngantok, aku tdo la blik.. Aku men putsal cam bese malam td tapi kat tempat baru bukak.. Aku pon ikot je member2 aku..xtaupun ape name tempat tu. Harge yang dijanjikan RM70 sblum ni.. Sekali dah datang jauh2 leh jadik RM90.. Court je baru tp bola cam hampeh. Abeh member2 ngan aku skali mnyumpah2.. huhuh. Maybe tu la kali pertama & kali terakhir kitorang pg kt tmpat putsal tu. Buang duit minyak aku jer.. Walaupun pada hakikatnye aku parking kete kat umah member aku & tumpang kete viva die..hehehe. Yelah, xkan la aku nak bawak kete cc 1.6 jalan jauh.. Tokey balak pon bleh pokai nanti weh. Balik putsal kitorang pegi layan karaoke dalam keadaan masam2 tuh.. kekeke. Aku malas nak nyanyi sbb aku lapar dat time, order nasik grg daging merah & bile perot sudah berat, elok duk diam jela nengok org nyanyi.. Tp aku xpasti yang lagu2 yang aku dnga pkul 2pg tu dinyanyikan oleh orang @pun kucing sakit kerongkongnya.. hehehe. Ade sorang mak nyah ni menyanyi lagu ziana zain pulak... Naik bulu roma aku bila die ulang korus................. pergh. Aku blah pastu, terus singgah cc sbb nak tolong scankan surat adik aku untuk pergi oversea awal bulan Sept.. Tp xde satu cc pon kat Tmn. U ni ade scanner service..cc stakat men game je blambak. Kang kene keluar lagi nak carik kedai scanner..malas betul aku.. Aku nak tidur.. zzZZZzz

16.7.08

precious heart







Family 1st (: Keluargaku yang berselang seli kaler kulitnya.. ibuku cerah -> ayahku kurang cerah -> abgku cerah -> akakku kurang cerah -> akakku cerah -> time aku plak gelap..hehehe (maybe sebab aku klua dari perut mak aku pkul 3.04am, waktu pagi tuh!) -> adikku cerah.. Picture ni merupakan turutan adik beradik aku.. Abang,akak,akak,aku yang baik dan adik aku.. Picture satu keluarga blum nak ade lagi sbb masing-masing suke bergambar ikut suke sendri.. ngeh ngeh ngeh.. Those are my very precious heart (: Dunno how to live if they're not beside me.. Dan pendatang baru dalam keluarga aku ade kat picture bawah ni.. Baru berumur 2bulan.. Anak buah pertama aku hasil p'kahwinan abang aku yg 1st. Comel bukan? (:

Macam aku gak mase kecik..kulit aku time tu kale ni la..serius...hehehe.. :p Name baby ni Nur Najiha bt Mohd Helmi. Bgus la baby gurl..sbb kalo baby boy kang aku pening nak jage kalo jnis yang nakal.. Kalo baik cam aku mase kecik2 tu bleh la dipertimbangkan.. SMile (:

aku yang bingung..


Sila bace tajuk di atas betul2.. aku yang bingung.. bukanlah aku yang bengong @ aku yang bongong.. agak lame aku xupdate blog ni mungkin sebabnye aku ni jenis suke simpan sndr cerita2 idup aku..tp xpe. aku nak cube gak update blog ni kurang2 seminggu sekali (: kalo rajin la kan..ni tgh pakse diri jadi rajin la ni..ngee...
Dalam 2bulan baru tamat pengajian diploma ni aku rase cukup bosan bile da kembali ke rumah jauh dari pandangan bandar ni..

Yelah, walaupun rumah ni mmg dekat dgn pelbagai kedai2 tp aku still xbiase lg duk sini..adush. Maybe dah 2tahun aku da pindah pulai perdana, skudai ni..tp disebabkan aku suke duk kl time2 cuti bebanding balik umah sendiri sebelum2 ni, aku rase cam baru la lagi aku melepakkan diri kt sini. Jiran yang aku kenal pon sebelah rumah je la..aku kenal diorang pon disebabkan aku ni agak rajin menanam & menyiram pokok bunge halaman rumah aku ni, so ade la timing aku leh terjumpe ngan bebual same mereka ni. Belakang rumah aku lak ade peguam sikh bermustautin..tu pun aku tau dari mulut mak aku jer..xpnah aku teserempak ngan tuan rumah tersebut sampai skang..hehe..xpe. xpenting kot. :p

Dulu aku rajin jogging..skang ni sekali sebulan pon malas. sian taman perumahan aku ni sbb aku da xlg melibatkan diri dgn aktiviti sihat ni besama diorang..yelah. boring jogging sensorang ni..Aku jarang nampak awek kt tmn perumahan aku ni..sbb tu la kot aku jd boring.. huhuhuhu. Skang ni ape yang aku bingungkan ni hari2 aku bleh bangun pagi2 seawal jam 6.30pg..

Dulu time kt utm punye la liat nak bangun pegi kelas.. kalau diberi score tuk aku pegi kelas selama 3thn kt utm tu, aku rase dalam 2800/3000 jela kot aku dtg. huhuhu
kalo aku da lmbat bngun, aku rilek lg kalau lecturer yang mengajar kelas tu jenis yang rilek.. kalau yang jenis strict yang mengajar, memang aku xpegi la. save minyak kete. (:

Ape yang aku bingungkan jugak skang ni aku masih teringatkan 'dia'..
Dia yang aku maksudkan ni bukanlah bekas2 kekasih aku..tp adalah junior tempat aku belajar dulu..aku pun xtau apa yang spesel sgt minah ni tp dia la punca kegagalan aku utk ade awek smpai skang..smpai hari ni aku da tolak ramai org disebabkan hati aku ni dah hilang kene culik ngan dia. Kalau hari ni aku ckp aku nak lupekan die, sok pagi aku bangun aku da lupe da ape yang aku ckp smalam.. Kenapa aku xbersame ngan die ek? Die tu da punye kekasih hati..even akulah kawan lelaki yang paling rapat ngan die (perasan sendiri) So dats y aku lebih rela menSinglekan diri aku dari menyakiti hati2 mane pempuan..selagi aku xjumpe dgn sindarela yang boleh buatkan aku lupekan budak tu, mungkin selama tu jugak la aku ni hidup sensorang.
Pagi2 lagi member baik aku, din dah msg aku suh cek result MUET yang aku amek bulan May lepas. Hm..aku cukup bengang time writing examination, bhg B yang buat karangan berdasarkan tajuk yang diberi tu..summary aku rase senang jela..tp time wat karangan 250words tu, aku jadi blank. Tinggal lagi 10min nak abeh xm barulah aku terkial-kial tulis benda yang bukan2. Maybe tula punca aku dapat Band4 pagi ni..

Alhamdulillah..Syukurlah dengan ape yang aku dpt ni..tp aku rase aku boleh dapatkan yg lagi bgus kalau writing aku tu aku bwat betul2.. Skang aku da boleh mohon amek degree pulak. Disebabkan kau la wahai en.muet aku xdapat nak sambung wat degree at the moment. Syarat kene ade muet.. So maybe December intake ni aku nak cube mendaftarkan diri menjadik pelajar UiTM Shah Alam..aku rindukan kuala lumpur..
Di sanalah aku belajar jadi orang sebetulnya.. Bukanlah bmaksud aku jd orang xbetul time kat JB ni..heheh.. Aku skang ni ade problem dgn kesihatan diri yang complicated serta banyak menyusahkan aku & aku tpakse banyak luangkan mase kat rumah berehat..kalo kua pon pg men futsal,kedai jer kot.. Sekian cerita pjg lebar dari aku pepagi ni..

me & myself (:

7.7.08

if you could ever knew..

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dengan hidupmu, dengan hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

Lagu : Cinta Dalam Hati by Ungu