6.9.09

Pasangan Bahagia

Sila tekan link page di bawah :

Rahsia Suami Isteri

sesuaikan alasan mereka?

2.9.09

Mari membaca.

hm..per nak buat ni ek?

ha..nak bace buku lah...!

hm...alip tendang wau...

hm........................zzzZZZzZ

entry ini dibuat ketika aku sedang membaca note2 utk kuiz esok pagi.

27.8.09

Nak jimat?

" Nak Jimat?? Pergilah ke Carrefour ! "
ayat yang sering digunakan untuk iklan di TV pada bulan lepas..
tapi bulan ni dah x keluar dah iklan tu..

aku rasa aku tau kenapa..?

sebab hari ni aku pergi ke masjid kat area Kajang..
kebetulan time tu dah nak masuk waktu berbuka,
aku berbuka je lah kat masjid tu..
lagipun dah bertahun jagung aku x berbuka di masjid ni..

tup tup azan, aku berbuka dgn air teh susu, kurma & bubur lambuk..
semua tu mmg dah disediakan..
then g solat Maghrib..

X tau lak after solat tu
ada lagi juadah berbuka puasa kat balai tepi masjid tu..
nasi putih,ayam masak merah,sotong msk merah & sayur2an + ulam..
aku pun dgn selamba join la mereka2 makan bersama..
kalau x kenyang, pergi la buat turn utk 2nd round..
lauk pauk pun x terabih lg tuh..

so..kalau nak jimat, pergilah ke masjid, ok?
:D

26.8.09

Hari Jadi Mamat Bertopi

time ni ade minachi tlg snapkan pic


ini makanan halal yg telah ditelan dan dikeluarkan kembali

aku sudah agak berisi bukan? ;p

time ni budak bertopi sudah kene prank...
aku pun xreti mcm mana nak cerita balik sbb
post ni aku lambat nak edit.. lupe sudah.
anyway, happy besday utk Ahmad Amerul b. Mohamad Zazuli..
semoga tuhan perkenankan apa jua permintaan kau..
harap2 ko ade la berdoa utk aku jugak kan?
manalah tau makbul sekali..(:

Happy Fasting

It's been awhile I'm not into Blogging but after this I'll keep trying to use my Streamyx line wisely (to update this blog) other than spend it with playing Facebook or whatsoever.. you name it.

This is my 2nd Semester at UNITEN and I feel really comfortable with my study here (:
I'm staying outside now (outside UNITEN) and it's really help me a lot to improve my attitude to stay at Campus & studying while my schedule got a gap about 2,3 hours.

Agak nerd jugalah aku dis sem. Haha.

Still, It's not too late to wish u all Happy Fasting and Happy Breakfasting...

Do more good deeds & seek Allah's forgiveness while we're still breathing..

No need to ask WHY, rite? (:

20.7.09

Cubaan 1 2 3 go

tiba-tiba datang mood utk mengubah blog
dari pkl9 pagi td aku duk cari template y sesuai
class aku today pukul 1tgh hari. rajin sgt mata ni bgn awal.

maybe aku kene ucapkan tenkiu buat rumate aku
coz nada alarm nset makhluk tu pagi td betul2 bwt aku tbgn
sekaligus menyirap. hahaha
nant aku letak la kt blog aku ni ringtone alarm berbunyi
NYAMUK PEMBAWA CHINGKUNYA-nya tu,
so korang bleh la download nanti.

argh.
sakit tingo den.

13.7.09

Homesick?

aku mahu pulang ke JB next week. sudah kene homesick sebab budak kecik di atas. haha. i miss u too, mum.

14.5.09

Er.. mengapa?

agak lame gak x update blog
aku agak busy kot?
agak la jugak..
setelkan pasal loan MARA
plus setelkan background program
yang akan UNITEN buat kat perak
maybe 28-31 May ni.

minggu lepas hari paling membengangkan
dalam hidup aku. malas aku nak story
coz sok luse aku terbaca balik
tak ke jadi bengang balik.

kepada ibu-ibu
tak terlambat lagi aku nak ucapkan
Selamat Hari Ibu (:

ape yang korang bagi kat ibu korang?
......
aku?

ade la 3 kuntum bunga ros merah berhias & kad kecil..
mungkinlah tidak seberapa..
tapi yang penting time aku bagi bunga tu kat mak aku
die tersenyum lebar agak2 nak sampai ke telinga jugaklah
haha.

aku nak beli kad besar tapi time tu dah sold out lak
apalah nasib?
then after aku nak bayar, aku baru perasan dompet aku
penuh dengan segala jenis habuk.
pun apalah nasib?

aku pun pergilah ke mesin berdekatan
kat dalam Jusco tu untuk tubik duit :

somehow..
mesin 1st : tgh di perbaiki
mesin 2nd : takde duit RM10 keping2
mesin 3rd : pun xde duit RM10 keping2
lagi, apalah nasib?

then terpaksalah aku berlari agak jauh
ke bank maybank seberang jalan
untuk mencucuk wang
zzzz.

p/s : mummy. i love u (;

24.4.09

petikan demi petikan

gambar-gambar berikut diambil sehari sebelum aku balik ke JB.


siang hari aku pergi merayap



berjalan pun mcm orang mabuk dah



bangga la tu ronaldo aku amek gambar dengan dia



ini dari sudut depan pula



agaknya kalau aku jadi batman, selamat tak dunia ni?



bila malam menjelma, futsal la apa lagi.



ini gambar candid, so aku x sempat nak bg pose terbaik.



ni time pergi sarapan pagi keesokkan harinya



aku tersenyum. so, happy ending. (:

Ikut hati, mati

ini ayat nasihat orang-orang tua :

"ikut nafsu, lesu."
"ikut hati, mati."

kalau aku dah buat pilihan,
maknanya aku ikut kata hati
kalau aku ikut hati,
maknanye akan mati?

sama ada mati mampos?
mati akal? or mati pucuk?
hahahaha.

apa-apa pun
aku yakin
inilah pilihan yang akan aku buat tidak lama lagi (:

sekian session merepek kali ini.

p/s : Hari ni aku pergi pasar untuk membeli Ubi. Somehow, aku kene gelak dengan nenek aku sebab apa yang aku bawa balik ke rumah itu adalah Keledek. Takpelah. Janji dua-dua pun sedap di makan kan, nek (:

21.4.09

uneasy.

just now,
i feel ;

uneasy.
unpleasant.
bugged.
annoyed.
mad.

but why?
u should have known.

18.4.09

Ini cerita panjang

Tetibe aku rasa aku mahu flashback kembali
apa yang telah aku lakukan
sewaktu kali pertama menyediakan resume
untuk mencari pekerjaan.

yelah
kerja key-in data yang sebelum ni tak de
suruh aku submit resume.
kerja pun tak sampai sebulan.

time cuti panjang after aku habis
pengajian diploma kt UTM Kuala Lumpur
aku lepak agak lama la kat rumah
sebulan, dua, tiga bulan
konon-konon jadi anak yg baik
tolong kemas rumah,
menanam segala jenis orkid di halaman rumah
(aku tulis benda yg baik je kan..haha)

time tu tgh musim malas mengawan aku.

jeng jeng jeng

then sampai la one day dimana otak aku
semakin matang memikirkan masa depan
untuk bekerja sementara menunggu untuk
menyambung ijazah di Uniten.

aku mula menyiapkan resume untuk mengapply
mencari kerja untuk 3 bulan sahaja
sbb aku akan mula kelas pada 1 Disember 08.

nak dipendekkan cerita,
aku ditawarkan utk diinterview untuk position-position berikut :

1. It Technician (Kilang dekat dgn Plaza Angsana)
2. Technical support (Telekom, kl)
3. Assistant enggineer (Waste Water company)
4. Technician computer (Kedai Komputer)
5. Line leader (Kilang kt area Senai)
6. yg lain aku tak ingat dah sebab tak pergi interbiunya

aku tahu aku nak kerja 3 bulan je..
so aku tak sampai la hati ni nak menipu
mereka-mereka yang menginterbiu aku
coz gila pe nak amek orang kerja technician
untuk kurang 3 bulan je..?

buat perabih duit company je
coz ada training periodnya beratusan harganya
walaupun untuk sehari. Kalau untuk 2 minggu, berapa dah?

kesian la mereka kalau dah berabis duit
untuk mentraining aku ni
then aku dengan secara tiba-tiba hilangkan diri
macam kene kejar dengan along.

tapi aku bukan nak cerita pasal kerja yang aku dapat..
aku cuma nak korang tahu dan sedar apakah benda yang patut
korang letak kat dalam resume & ape yang tak patut.

biodata diri & kelulusan tu semua aku tak yah bagitau pun
confirm2 korang da tau memang kena letak.

tapi ini adalah bab terpenting untuk resume :
iaitu meletakkan gambar korang yang paling smart.

dan waktu tu aku masih lagi jahil tentang kepentingan ini
aku pun meletakkan la gambar berikut untuk resume-resume aku..


Picture 1


Picture 2


dan berikut adalah komen dari encik-encik penginterbiu :

utk position it technician:
"Encik Anuar, ini picture untuk main myspace kan??
Manyak hensem."

utk position assistant enggineer :
"Hm..resume awak ok..yang concernkan saya tentang resume awak
ni adalah gambar yang awak letak ni. Awak ambil sendiri ke?"

utk position line leader :
"Anuar, could you please bring to me your latest photo later
in pasport size and you have to make sure that photo will be
snap at Kodak Shop and it taken by their photographer..ok?"

.........

apa, tak smart ke gambar-gambar tu??
wakaka.

so the next resume untuk aku hantar bagi position
technician computer, aku meletakkan picture tersebut...
dan aku jugak memberikan foto yang sama kepada orang
yang menjaga kaunter sewaktu sesi pendaftaran di Uniten...


Picture 3


dan berikut adalah komen dari penerimanya :

"Hm..Ini picture carik makan ke bro..?"

...............................................
bliss said aku tak dapat nak menutup mulut orang kecuali dengan tangan.

14.4.09

Bangun pagi lagi

awal pagi lagi aku dah bangun
keluar pergi beli sarapan dengan
karipap sardin kegemaran aku.

then aku singgah kedai kejap
mahu membeli sayur sawi + keret (carrot)
newspaper dgn beberapa barang yang lain

kendian
aku pun mengatur langkah dgn konfiden
untuk mengambil brg-brg yang dikehendaki..

tatakala untuk mengambil barang yang terakhir
aku jadi terpinga-pinga
dan keadaan ini menyebabkan aku berulang alik
kejap ke depan kedai...
kejap ke peti ais kedai tu..

hampir 6,7 minit aku macam pak guard
yang sedang meronda-ronda di dlm kedai,
akak yang menjaga kaunter kedai tu
mula perasan & tengok aku semacam..
erk.

time tu punya la ramai pelanggan tgh nak bayar kat kaunter
dan aku tak mahu la tgk si kaunter girl tu
terus merenung jejaka tak tampan yang sedang bingung ni
lantas aku memintas barisan pembeli yg mahu membayar tu..
lalu aku bertanya :
"Akak, kat dalam peti ais tu, yang mana satu Sayur Sawi??"

haha.
endingnya lu org pikir la sendiri ok.

12.4.09

Tahukah engkau..

Ibu,

Tahukah engkau yang aku
masih memerlukan sedikit masa
untuk melangkah ke alam kejayaan..

Tahukah engkau yang aku
terlalu berharap agar aku masih punyai masa untuk membalas
segala jasamu yang tak terbalas itu..

Tahukah engkau yang aku
ingin melihat engkau hidup senang di masa akan datang
dengan harapan bahawa semua kesenangan itu
hadirnya dari usaha anakmu ini..

Tahukah engkau yang aku
telah berjanji untuk mengotakan semua ini
suatu hari nanti kelak?

10.4.09

Segamat lagi

tengah hari nanti aku kena balik kg
drive alone utk ambil nenek aku
bawa dia datang ke JB.

coz Monday next week
mak aku akan masuk wad
untuk pembedahan yang pertama.

somehow,
aku ada perasaan yg tak baik today.
why?

Ini bukan photo Erra Fazira

5.4.09

life without worries..


Hye everybody.. my name is Sara Yasmin.

I just turned 3 weeks old ;p

i like to sleep...

and after i took my meal
(milk) i'll go to sleep again

is it cool being me..? don't u think so?
live life without worries.


3.4.09

u know rite that i love u the most, mum?



dah seminggu aku tgu berita ni
dan aku cuba berfikiran positif
berharap dan berdoa agar berita yg
aku dengar seminggu yg lalu,
adalah palsu belaka & tidak benar.

dan ptg ni jangkaan aku meleset..
aku x pernah rasa sedih mcm ni..

"Kanser tahap maju terutama tahap 4 biasanya tidak dapat dirawat dan tujuan rawatan bukan untuk memulihkan tetapi untuk menjaga mereka dan mengawal penyakit. Ini bermaksud mengawal penyakit selama boleh dan mengurangkan kesakitan dan masalah kesihatan lain yang berkait. Secara umum rawatannya untuk meningkatkan mutu hidup bagi masa yang tertinggal" - statement ni membuatkan hati aku hancur lebur.

aku cukup sedar Ya Allah..
aku xmampu nak mengubah apa2..
cuma aku berharap padaMu,
sembuhkanlah penyakit ibundaku..
walaupun dunia mengatakan ianya mustahil,
kuasaMu tetap dapat mengatasi segala-galanya..
aku telalu berharap Ya Allah..... Amin...

it's good to be back

yup. it's good to be back (:

but it's already 2 days i've been in Johor.
since the 1st day i want to surf an internet but somehow
i have to wait for my sister because she is the one who hold
the modem. erk.

last night i enjoyed playing futsal with my former work's team.
then we played pes09 league together at my former boss house
and for the 1st time, i fell asleep at his house..zzz
too tired i think.

and this morning, i watering the plants around the house (:
it took around 40 minutes to be done..adoyai.
but it's ok. i do love green & planting.

i don't think this is an abnormal hobby to do, aite?
but from the outside & my attitude,
my friends might not think this can be my part-time hobby..
hahaha. what so ever lah, ejangs.

for 3 months until July, i'll be in honeymoon mode,
while books (especially advanced calculus's book) would be kept in safe.

ah..it feel so good when no need to take a look again for that thing.

but it's no good either to do nothing.
i'll keep searching for a job, next week maybe.
i can't stand to be in this empty room
watch myself dying thinking about the past.

oh it's already time.

i'd like to get some food into belly of mine 1st b4 go to the mosque today (:

zzz.

11.3.09

Deadstar Can't Blink


if she is made for me, she will come to me someday (:

10.3.09

Ade gak la hasil..

2 last weeks ago aku ade buat cover dvd utk kerja kumpulan aku
(utk subjek Bahasa Melayu Korporat).

Dan tak tersangka pulak kerja2 yg aku rase aku buat sambil lewa ni menang anugerah cover dvd terbaik malam ni (dari 16 kumpulan yang bertanding). hohoho.

Actually aku kutip idea dari cover dvd cerita Smallville kegemaran aku..
(skit je xbyk pun)

Hadiah? Dpt la air sparkling strawberi sebotol + 2 keping kupon mcD RM10. Ade gak la hasil kerja aku yg hanya mengambil mase 2 jam ni (:

Berikut adalah cover depan & belakang dvd yang macam hampeh je aku buat.


ini cover hadapan

ini cover belakang


Lepas gak utk aku makan 3 set lunch double cheese burger (:

8.3.09

Save Palestine!!!










Ya Allah Ya Tuhanku..
Bantulah Palestin memusnahkan ISRAEL & bala tenteranya
sebagaimana Engkau menghantarkan Burung-burung Abaabil
untuk memusnahkan tentera bergajah Abrahah..
Amin, Ya Rabbal Alamin...

happy birthday girl (:


she is hanna.

we're just friend ok (:

this cake is for u..hehe.

epy besday to u.
hope u're always fine
doing good and stay cute as always (:

5.3.09

Perhaps


time is passing by..
I hope I live my life with no regret.
yeah, it's true;
I like to take the good with the bad.
apologize when I should
and let go what I cannot change.
there's a lot of chances I can see from the top
and I'll keep open for myself from now on (:

4.3.09

cik nike 5 (:









kasut futsalku y terbaru (:
hope cik nike 5 ni dpt bertahan lebih dr setahun
coz kasut2 futsal aku sblum2 ni ckup setahun je mesti akan kopak. adoyai.
cik nike 5 ni baru berusia 2 hari 2 malam ;p
baru la ade semangat skit aku nek men putsal pasni
coz dis month aku jarang sgt bsukan..
bz amat + kasut lame sudah rabak...
perut pon suda nek gendut
hahaha.

1.3.09

tagged last month by sheerna

what have u been doing recently?
sit tight on my chair playing dota. hahaha

do you ever turn your cell phone off?
everybody does. ape punye question

what happened at 10am today?
i had a dream..but i can't recall it

when did you last cry?
just a drop of tear comes out 3 weeks ago
when i used a bunch of salt to recover my mouth ulser. ouch

believe in fate/destiny?
yes as a muslim (:

what do you want in your life now?
graduate from my uniten with a flying colours

do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
me? nope. but Rihanna does ;p

what's your favorite thing to do on the bed?
weird Q..haha. of course i'll answer : sleep (:

what bottoms are you wearing now?
my renoma boxer..heheh

what's the nicest things in your inbox?
my inbox is empty

do you tend to make the relationship complicated?
she does.

are you wearing anything borrowed from anyone?
no no no.

what was the last movie you caught?

Beranak di dalam kubur. Silly ghost movie but i did overjoyed it..haha

what are you proud of?
being my parents son

what was the oldest text message in your inbox said?
you have 1 missed call from blah blah blah......

what was the last song you sang out loud?
i sing a lot..hehe. maybe song named Kau Yang Bernama Seri by Handyblack

do you have any nicknames?
nua felix

what does the newest text say?

dream & truth collided.

what time did you go to bed last night?
6am++

are you currently happy?
perhaps

who gives you the best advise?
my parents (:

do you eat whipped cream straight from the can?
x kot

who did you talk on the phone last night?
my best friend, izue (:

is something bugging you now?
everyday

who was the last person make you laugh?
a girl who're working at an old town cafe (:

p/s: rajin gak i wat tag u ni akhirnye.. hehehe :D

rajin aku wat tag kali ni..heheh

tagged by nadhira temok ;p

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!


IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Tapi Bukan Aku - Kerispatih

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF
Batu dan Golek - Faizal Tahir

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Indah Lelapku - Izwan Pilus

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Drive - Incubus

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Tak Bisa Memilihmu - 6ixth Sense

WHAT'S YOUR MOTTO?
Everybody's Changing - Keane

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
You and Me - Lifehouse

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Buat Aku Tersenyum - Sheila on 7

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Warkah - Bau

WHAT IS 2 + 2?
Be Yourself - Audioslave

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Sweet Child O' Mine - Guns N Roses

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Everything - Lifehouse

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Better in Time - Leona Lewis

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Dan Sebenarnya - Yuna

WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
I Live My Life For You - Firehouse

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Pieces - Chuck Sum41

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Kucing Hitam - Bittersweet

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Burn Berlin Down - Bittersweet

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Ada Untukmu - Nubhan

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Disampingmu - The Divine Master

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Salam Rindu - Type-x

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Pagi Yang Gelap - Hujan

p/s ; xtao nak tag sape. heheh.

i'm still here (:

new name, but still an old face blog..
i just recovered from a 'fractured' rib
got it from a last futsal tournament
maybe it's not 'fractured' but it's really hurt
i had to face 2 kind of pills
they're all tasty. (: (yucks..haha)

else
uniten's internet line sure is suck
even though the server randomly going down
but it doesn't mean anything when i can't download some file
dat are all important for me
sometimes i do got problem to upload things
ym also so slow just like an injured old hag turtle
what else? there's also have an unknown error when using javascript
it's not about be grateful for what they have provided
but i paid. we paid. all students paid.
please think out of the box.

being me isn't easy
there's a time
i feel like i've been using for something
people need me when they're in trouble
but they don't wanna know
that i'm also in terrible situation
perhaps in same situation as they're?
i know, i'm a good listener ;p
still, no one perfect.
i do need a listener too.

that's life is all about
i keep open for something that are good for me
but i wish i have to take the good with the bad
i don't wanna say sumtime life is unfair
our merciful god got his own reason y this & that happened.
and my life, i still enjoy to fulfill it (:

24.1.09

malas thp cipan. heheh

aku ni makin malas nak update blog...heheh
act tlalu byk citer y leh ditaipkan..
juz berat tul aku nk login n type....
ade y tagging aku pon aku xwat2 lg..
nak kate bz, agak bz jugak la..
tp time xbz, aku tdo..aku hangout..
kua sane sini..nk bg tahap boring aku drop skit..
aku nak balik jb ari ni!!
malam pon malam laa...
aku rindu kat kucing aku..
heheheh..mak ngan ayahku juga (:
aku nak tdo puas2 kat bed queen size aku
ngadap laptop..
n nant aku update lg la pastu
insyaallah nnt aku wat tag korang..
walaupon ade y da xmgharap aku wat gak,
aku cuba wat gak nant..

p/s:
Photobucket
huhuhu..ni la gaye aku bsenam aerobik pagi td kat bangi walk..
kuikuikui~